Tisztelt Bükkaranyosiak!

 

A koronavírussal kapcsolatos péntek esti miniszterelnöki bejelentés alapján a védekezési feladatok már településünket és annak intézményeit is érintik. A szükséges járványügyi intézkedéseket a Kormányzati útmutatások szerint Bükkaranyos Község Önkormányzata is megteszi, ehhez kérem a lakosság megértését. A Képviselő Testület tagjaival, intézmény vezetőkkel és kormányzati szakemberekkel egyeztetve folyamatosan igyekszünk olyan döntéseket hozni, ami az egészség megóvása érdekében történik, de nem lehetetleníti el a mindennapi életet sem.

Miniszterelnök úr tegnapi bejelentése alapján a lakosság egészségének megőrzése érdekében az önkormányzat által fenntartott intézményeink vonatkozásában az alábbi intézkedéseket hozom:

  • A legérintettebb korosztály a koronavírus által a 60 év felettiek, tőlük szeretném kérni, hogy főleg akkor mozduljanak ki otthonukból, ha nagyon szükséges, illetve halaszthatatlan intézni valójuk van.

Egészségük védelme érdekében, az Idősek Klubjában tartott összejöveteleket további intézkedésig megszűntetjük. Napi szükségleteik ellátásában (gyógyszer kiváltás, bevásárlás, stb) továbbra is segítjük őket, kérem, időseinket telefonon tartsák a kapcsolatot a gondozónőkkel és a falugondnokkal.

 

  • A Bükkaranyosi Óvodában az újabb központi utasításig ügyeleti rendszert tartunk:

Az óvodában csak egészséges gyerekeket fogadunk. A napközben észlelt betegség esetén azonnal értesítjük a szülőt és kérjük az otthon ápolását. Betegségből visszatért gyereket csak orvosi igazolással fogadunk. Kéjük azokat a szülőket, akik otthon tartózkodnak, vagy akinek közeli hozzátartozója két héten belül külföldről jött haza, ne hozza gyermekét az óvodába. Az otthon maradó gyermekek részére az étkezést elviteles rendszerben, igény szerint biztosítjuk.

A gyerekeket a szülők csak a bejáratig kísérhetik, onnan az óvoda pedagógusok kísérik a csoportszobába. A csoportszobákban és a közös helyiségekben óránkénti fertőtlenítés kötelező.

 

  • A Bükkaranyosi Általános Iskola működéséről a vonatkozó kormányrendelet intézkedett. A gyermekek étkezését elviteles rendszerben biztosítjuk. Kérem a szülőket étkezési igényeiket jelezzék az élelmezésvezető felé.

Az összes önkormányzati intézményben megtörtént a szükséges fertőtlenítőszerek és védőeszközök beszerzése és kihelyezése. Intézményeinkben kihelyezésre kerültek tájékoztató felhívások is, kérem a Tisztelt Lakosságot ezek betartására,  valamint kérem, hogy vegyék figyelembe az Országos Védelmi Bizottság utasításait, melyeket az országos médiában tudnak nyomon követni. A koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a www.bukkaranyos.hu honlapon, valamint hivatalos facebook oldalunkon is.

Kérem a fentiek tudomásul vételét, hiszen a jelenlegi helyzetben a gyermekeink és valamennyi bükkaranyosi lakos egészsége a legfontosabb.

 

Megértésüket köszönöm:

 

Nagy Lajos

polgármester

 

Bükkaranyos, 2020. március 14.