EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

 

Iktatószám: VIII/1675-5/2020/KOAT

 

Tisztelt Intézményfenntartó!

 

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-ában döntött arról, hogy a bölcsődei, valamint az óvodai ellátást végző intézmény esetében az elhelyezés szerinti polgármester rendkívüli szünetet rendelhet el.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a fenntartók helyben hozott döntését tiszteletben tartja, tekintettel azonban arra, hogy egyes esetekben a gyermekek otthoni felügyelete nem megoldható, szülői igények esetén, amennyiben indokolt, javasoljuk a gyermekfelügyelet kis csoportokban történő megszervezését.

 

Annak érdekében, hogy a tájékoztatás teljes körű legyen, az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériuma kérésére a mellékelt tájékoztató levelet küldte meg az óvodák intézményvezetői részére.

 

Segítségét és együttműködését előre is köszönöm!

 

 

Budapest, 2020. március 14.

 

Tisztelettel:

 

 

 

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cím: 1054 Budapest, Akadémia utca 3. , Tel: + 36 1 795 1200, Fax: + 36 1 795 0022 E-mail: info@emmi.gov.hu