Ünnepélyes projekt indítás Kassán –

határon átnyúló programok Bükkaranyoson !

A Via Carpatia EGTC Kisprojekt alap pályázatán, a szlovákiai Nagykövesd Községgel közösen nyerte el Bükkaranyos a határon át nyúló környezeti nevelésre irányuló pályázatát, melynek ünnepélyes indítása a kassai megyeházán zajlott 2020.február 10-én délután.

A pályázatról szóló támogatási szerződést Rastislav Trnka a Kassa Megyei Közgyűlés Elnöke és Bánné dr. Gál Boglárka a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat Elnöke adta át Nagy Lajos polgármester – mint vezető kedvezményezett- részére.

A Tőketerebesi járásban, a Szlovák-Magyar határ mentén található, 780 fő lakosú Nagykövesd és Bükkaranyos azt a közös célt tűzte ki maga elé, hogy megőrzik a településük környezetében található természeti értékeket és közös programokkal segítik a gyermekeket a környezettudatosság és a természetvédelem ismereteinek elsajátításában.

A projekt keretében mindkét településen épül egy játszó- és oktatópark, melynek elemei a környék élővilágát mutatják be, a gyerekek közös kirándulások közben ismerhetik majd meg a partner település természeti és kulturális értékeit, valamint közösen ellátogathatnak a Miskolci Állat és Kultúrparkba is. A projekt teljes költségvetése 45 820,31 € .