Tisztelt Bükkaranyosi lakosok!

 

Ezúton értesítjük Önöket, hogy településükön lakossági tüdőszűrést tervezünk. A szűrés tervezett időpontja:

2019. május 24. és 27.

Péntek, hétfő: 09:30 – 13:15 -ig

 

A tüdőszűrő vizsgálat, a jelenleg érvényben lévő és vonatkozó jogszabály értelmében 40 éves kor felett évente egyszer ingyenes, 40 éves kor alatt (munkaköri- , szakmai – , higiéniás- , alkalmassági orvosi vizsgálat keretében) a tüdőszűrés térítésköteles. Díja: 1700 Ft, melyről számlát állítunk ki, ami egyben a szűrésen való megjelenés igazolása is.

A szűrővizsgálaton nem kell részt vennie azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetőleg tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak. Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében. A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkór (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűréseken való megjelenés.

A szűrést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatócentrum, Semmelweis Tagkórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó, digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. A buszban történik az adminisztráció (adatfelvétel – adategyeztetés, lakcímkártya és TB kártya alapján). Itt kapott helyet az öltöző rész és a röntgenfelvételi fülke is. Így a szűrés kulturált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét pedig a modern képalkotó technika garantálja.

Az Önök érdekében, az Önök szolgálatában.

 

A szűrőbusz dolgozói