Klímatudatos szemléletformáló workshop

A bükkaranyosi pedagógusok éltek a lehetőséggel és Miskolcra, a Zöld Kapcsolat Egyesület által működtetett öko-kuckóba is ellátogattak május 13-án. Az óvodapedagógusok, tanítók és tanárok részére a szemléletformáló workshopon elsőként egy vetített képes előadás formájában részletes betekintést kaptak a Bükkaranyos, Nyékládháza, Mályi települések által 2020-ban elfogadott közös klímastratégiáról, az éghajlatváltozás jelentőségével és helyi hatásaival kapcsolatos információkról. A klímatudatossággal kapcsolatos ismereteik felméréséhez egy klíma-TOTÓ kitöltése nyújtott segítséget.

A szemléletformálás és a fenntartható fogyasztás elveinek szélesebb körben való megismertetésére a környezeti tanácsadó és bemutató teremben nyílt mód. Az öko-kuckó ugyanis a gyakorlatban nyújt lehetőséget arra, hogy a klímatudatos gondolkodással, a kapcsolódó viselkedés mintákkal és szokások megváltoztatásával kapcsolatos módszereket is megismerhessék a pedagógusok, annak érdekében, hogy azok a későbbiekben a gyermekek és a lakosság minél szélesebb körében elterjedhessenek.

Az pedagógus workshop a Bükkaranyos Község Önkormányzata által elnyert KEHOP-1.2.1-17-2017-00050 számú, „Klímatudatos szemléletformáló rendezvények, szakmai előadások szervezése és megtartása” c. projekt keretében valósult meg.