Klímabarát tízparancsolatot állítottak össze bükkaranyosi diákok

A bükkaranyosi általános iskolában 2022. április 29-én két alkalommal is klímatudatos szemléletformáló rendezvényen vettek részt a felső tagozatos tanulók. A klímaváltozás okairól, és annak hatásairól egy vetítettképes előadásban kaptak bővebb ismereteket, majd az alábbi témákban saját véleményüket is kifejthették a Zöld Kapcsolat Egyesület munkatársainak közreműködésével. A kiscsoportos interaktív foglalkozás keretében TOTÓ-t töltöttek ki, illetve javaslatokat fogalmaztak meg például arról, hogy miként lehetne csökkenteni Bükkaranyos környékén az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ezen túlmenően összeállítottak egy klímabarát „tízparancsolatot” is az energia felhasználás, közlekedés, hulladékcsökkentés, felelős vízhasználat, étkezés, vásárlás szokásainak megváltoztatása érdekében.

Bízhatunk abban, hogy az ötletelésen túl, otthon, saját családjuk életmódjába is becsempésznek ezekből az életmódváltó praktikákból néhányat, ezáltal is hozzájárulva Bükkaranyos klímabarát törekvéseihez.

Az iskolai, interaktív foglalkozások a Bükkaranyos Község Önkormányzata által elnyert KEHOP-1.2.1-17-2017-00050 számú, „Klímatudatos szemléletformáló rendezvények, szakmai előadások szervezése és megtartása” c. projekt keretében valósultak meg.

t