Jól sikerült Családi Nap

 
Az Aranyosi nyári esték elnevezésű programsorozat első állomása volt a június 17-én megtartott Családi nap.
 
A rendezvény reggel közösségi futással indult a szabadidőparkból, ahol Mecser Lajos, bükkaranyosi születésű, 22-szeres magyar bajnok futó köszöntötte a szép számú résztvevőt.
 
A 14 órai megnyitón Polgármester úr köszöntötte a megjelenteket, többek közt a felvidéki Nagykövesdről érkezett gyermekeket és kísérőiket, majd átadta a Bükkaranyosért díjat is, melyet idén Érsok István vehetett át.
 
Az óvodások nyitották a színpadi produkciók sorát, akiket az iskolások követtek. Sajnos a programokat időnként megszakította az eleredő eső, de a Hab partinak így is óriási sikere volt, amit a Kalamajka bábszínház előadása követett.
 
A szünetben minden bükkaranyosi gyermek jó étvággyal fogyaszthatta el az önkormányzat által biztosított hot-dog-ot és gyümölcslevet, illetve a cukorágyúból szerzett édességeket.
A Családi nap résztvevői díjmentesen próbálhatták ki az ugráló várakat, a rodeó bikát, valamint az arcfestést is, lehetett íjászkodni, lovagolni, valamint ragadozó madarakkal közös képet készíteni.
 
A pihenő után a Matyó táncegyüttes kamara tánckara lépett a színpadra. Ezúton is köszönjük nekik, hogy az időjárás ellenére is bemutatták nekünk a produkciójukat! Az estét Jeczenyik Bogi énekesnő által előadott dalok zárták, aki igazán családias hangulatúvá varázsolta és ezzel megkoronázta a Családi Nap végét.