Játékosan – családokkal a klímatudatosabb életmódért

A Bükkaranyosi Szabadidőparkban klímatudatos családi programmal is kibővült a település rendezvénye június 11.-én. A Zöld Kapcsolat Egyesület által biztosított környezeti tanácsadás során az érdeklődők tájékozódhattak a település klímastratégiájáról, az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásokról. A bemutatott környezetbarát eszközök révén sokan érdeklődtek kibocsátás csökkentés lehetőségeiről, illetve, hogy hogyan készülhetnek fel az alkalmazkodásra, például házaik korszerűsítése során. Ismeretterjesztő prospektusokhoz is lehetett jutni, míg az elsajátított tudást egy klíma-TOTÓ kitöltésénél lehetett kamatoztatni.

A hulladékkezeléssel, a szerves anyagok hasznosítását lehetővé tevő helyi komposztálással, a talajmegújító gazdálkodással kapcsolatos új ismeretekhez interaktív módon, óriás társasjáték és szerencsekerék segítségével juthattak a családok. Az ökoháztatartással kapcsolatos információkat mágnes táblás játékon keresztül bővítethették gyerekek és szüleik egyaránt.

Az családi nap a Bükkaranyos Község Önkormányzata által elnyert KEHOP-1.2.1-17-2017-00050 számú, „Klímatudatos szemléletformáló rendezvények, szakmai előadások szervezése és megtartása” c. projekt keretében valósult meg.