Helyreállították a  katolikus temetőhöz vezető utat

Idén tavasszal, a Kossuth úton, az egyik magánpince vége beszakadt, és egy kb 3×3 m területű 2-2,5 m mély gödör keletkezett a katolikus temető területén, érintve az önkormányzat tulajdonában lévő, nemrég felújított utat is.
Annak ellenére, hogy az Önkormányzat volt a legkevésbé érintett a károkban, a kialakult veszélyes helyzet és a temető megközelíthetőségének biztosítása érdekében az önkormányzat munkatársai megkezdték a helyreállítás előkészítését.
A veszélyes területet az előírásoknak megfelelően körbekerítettük, az utat autós forgalom elől elzártuk.  A katasztrófavédelem és az általa kijelölt szakbizottságok megállapításai alapján, az önkormányzatunk jogosult volt állami támogatást igényelni a munkálatok elvégzésére, mely pályázatot határidőre benyújtottuk és az elbírálást követően, augusztusban 5,6 millió Ft támogatást nyertünk a helyreállításra.
A közbeszerzési eljárások lebonyolítását követően kezdődhettek meg a helyreállítási munkálatok, melyeket sajnos nehezített, hogy a további beszakadásokat megelőzendő, nehéz gépek nem mozoghatnak a területen és a beépített anyagot is részenként kellett feljuttatni a gödörhöz.
A munkálatok szeptember 16-21. között zajlottak, így az út újra biztonságosan használható.