Bükkaranyosi adventi kalendárium

 
Idén először Bükkaranyos is élő adventi naptárrá változott, ugyanis házainak ablakait ünnepi fénybe, díszbe öltöztették az aznapi adventi számmal a lakói.
 
Az eseményt először néhány évvel ezelőtt Solymáron szervezték meg, amely azóta országos méretűvé vált. A kezdeményezés lényege, hogy december 1-je és 24-e között minden nap más háznál díszítenek fel az ott lakók egy ablakot úgy, hogy az ünnepi díszek mellett szerepeljen az aznapi dátumot jelző szám is. Így minden este újabb feldíszített ablak borul ünnepi fénybe egészen Szentestéig, mintha az adventi naptár ablakait nyitnánk ki.
 
Kicsik és nagyok is örömmel vettek részt ebben a „játékban.” Az ablakdíszítők izgatottan készültek, a számvadászok pedig kíváncsian keresték a feldíszített ablakokat a testi-lelki egészséget szolgáló, közös esti séta közben. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé vált.
Ötletes, vicces és gyönyörű ablakok születtek.
 
Napjainkban talán még nagyobb szükség van az ilyen lélekfrissítő, közösségépítő kezdeményezésre, ami örömet és reményt ad a rohanó hétköznapokban.
 
A pozitív fogadtatásra való tekintettel jövőre ismét belevágunk. Köszönjük minden résztvevőnek!
 
a szervezők