50 éves a bükkaranyosi óvoda

50 éve áll a gyermekek szolgálatában a helyi óvoda, ezt ünnepelték április 14-én Bükkaranyoson.

Az intézmény a volt katolikus iskola falai között – némi átalakítás után – 1972. szeptember elsején kezdte meg működését. 1997-ben csoportszobával, tornaszobával bővült, majd 2013-2015. közötti korszerűsítésekkel nyerte el a mai arculatát. Az óvoda az elmúlt 50 évben végig teltházzal működött. Mindig az volt az alapelv, hogy a gyermek a legfontosabb dolog az ember életében, ehhez mérten biztosították az ellátásukat, nevelésüket, a szülök megelégedésére . Bükkaranyoson egyre több a gyermek, a bölcsődében és az óvodában a környezeti nevelésre alapuló programot 7-8 választható fejlesztési programmal (nyelvtanulás, tánc, hitéleti oktatás stb) egészítik ki és több olyan alkalmat is szerveznek az év folyamán, amin a szülők közösen vehetnek részt gyermekeikkel.

Az ünnepségen felidézte az indulás pillanatait Szabó Péterné nyugalmazott óvónő és Érsok István volt tanácselnök –  az akkori vezetők –  valamint képekben mutatták be a fél évszázad főbb eseményeit. Az eseményen részt vett Tállai András miniszterhelyettes a térség országgyűlési képviselője, aki elismeréssel szólt a Bükkaranyoson folyó oktatási-nevelési munkákról és fejlesztésekről.

A szervezők az évek alatt összegyűlt fotókból, játékokból, emléktárgyakból egy kiállítást készítettek, mely április 30-ig tekinthető meg a helyi művelődési házban.

A kiállításon helyet kapott Székely Dezső, bükkaranyosi születésű költő, újságíró műveiből, fotóiból, valamint az erre az alkalomra készült, neki emléket állító tablóból álló rész is. A Süt a nap, süt a pék című kötetében írt verseit, vagy Sicc történeteit minden gyermek ismeri, így a könyvek és játékok jól megférnek egymás mellett.