Elérhetőségek:
3554 Bükkaranyos, Petőfi út 100. | Tel.: +36 46 476 352 | Fax: +36 46 576 265

Civil szervezetek

-„Bükkaranyosért alapítvány”

– Bükkaranyosi Nyugdíjasok Köre Egyesület
„ A környező világ iránti érdeklődés velünk születik. Születésünk pillanatától egy bonyolult világ felfedezői vagyunk. Vannak emberek, akikben ez a szenvedély az idő múlásával, vagy az élet megpróbáltatásai közepette kihűl, de vannak olyan szerencsések, akiket életük végéig hevít!”

Székhelye: 3554 Bükkaranyos, Petőfi Sándor u. 117.

Elnök: Orosz Jánosné, mobil.: 06 70 322 09 40

Az Egyesületünk Önálló jogi személy,

  • adószámunk:          1841739-11-05
  • nyilvántartásba vételi számunk:   11 PK 62109199614

Egyesület alapvetően kulturális, hagyományőrző, közösségformáló céllal jött létre. Fő célja a nyugdíjasok érdekeinek védelme, képviselete, egymás és az egyesületen kívüli nyugdíjas, idős embereknek, a mindennapos életviteléhez, egészségügyi,- kulturális,- és idősképzési programok szervezése, bonyolítása. Különösen fontos lenne a generációk közötti (nagymamák, nagyapák és unokák) számítástechnikai ismeretekben felzárkóznunk, hogy mi is értsünk valamit a nyelvből, amit ők beszélnek. A gyerekeknek sem könnyű, őket a fejlődésükben az iskolák és az azokat támogató szervezetek és ahol tehetik, a szülők segítik.

Mi nyugdíjasok is tehetnénk még hasznosat a közösség javára, de ennek a szándéknak a megvalósításához a szükséges eszköz-feltételeket meg kell valósítanunk. Az egyesületünk (mint általában az ilyenek) a tagok által befizetett tagdíjakból működik, de számítunk az önkormányzatok vagy az állam, a magánszemélyek vagy jogi személyek által nyújtott támogatásokra is.

Ezen túl az Egyesület vállalkozási tevékenységet is folytathat és az így keletkező bevételt céljai megvalósítására fordíthatja, azonban ez opció az alapszabályban, melynek megvalósítása egyelőre a lehetőségeinkhez képest nehézségekbe ütközik.

Az Egyesületnek nyilvántartott jelenleg 21 tagja van, de „tagja lehet természetes személy, jogi személy, amennyiben elfogadja az Egyesület Alapszabályát és belépési nyilatkozatban vállalja, hogy tevékenyen részt vesz az Egyesület munkájában, valamint megfizeti a tagdíjat”.

A tagok aktuális nyilvántartása az Alapszabály mellékletét képezi.

Ha felkeltettük a rövid bemutatkozásunkkal valakiknek az érdeklődését, figyelmét, úgy szívesen vesszük további érdeklődésüket a fenti elérhetőségeken, jelentkezésüket, támogatásukat, illetve együttműködésre vonatkozó igényeik jelzését, melyet konkrét tartalommal tölthetünk meg.

 

– Sportegyesület
A bükkaranyosi kispályás labdarúgócsapat tagjai:
Balogh Béla, Faragó Vilmos, Haraszti Gábor, Hocza Dávid, Horváth Dávid, Kállai Konstantin, Kertész Péter, Mikita Szabolcs, Nagy Norbert, Szarka Roland, Topai László, Tóth József
csapatvezető: Szkárosi Gyula

– Bükkaranyosi Huszárbandérium
Az 1997-ben alakult Bükkaranyosi Huszárbandérium tagjai olyan elhivatott, vágyat érző emberek, akik felvállalták a huszárság – mint népünk történelmi értékeinek megtestesítője – hagyományainak, szabályainak, erkölcsi alapjainak életben tartását.
Bővebben honlapunkon: www.bazhuszar.extra.hu

Mentés