Húsvét az Oviban és az Idősek Klubjában

Hagyományainkhoz híven minden évben készülünk a Húsvéti Ünnepre! Ovisainkkal az idén is vidáman, jó hangulatban díszítettük a csoportszobánkat, barkácsoltunk és népszokásokról, húsvéti történetekről beszélgettünk. Április 16-án a Szegedi Látványszínház előadásában tekinthettük meg a Rosszcsont Nyuli és az Óriás Csibe mókás történetét, ahol Panni Nyuszi igyekezett jó modorra és helyes viselkedésre tanítani a hatalmasra nőtt Csibét, aki mindeközben folyton valami rosszaságon törte a fejét. a két „jó madárnak” sikerült megnevettetnie a gyermekközönséget, akikkel a végén még táncra is perdültek.

A vidám délelőtt azonban még folytatódott és tartogatott még meglepetést ovisainknak. Nagy örömöt okozott nekünk, hogy meghívást kaptunk az Idősek Klubjából egy tojáskereső versenyre. Mindig szívesen járunk az Idős Nénikhez, Bácsikhoz köszöntésre már évek óta, hiszen Ők mindig nagyon várnak minket, örömmel fogadják kis műsorainkat. Nagycsoportosainkkal most is nagy izgalommal készültünk erre a délelőttre bízván abban is, hogy szép időnk lesz az udvari mókára.

Egy szépen feldíszített udvar és sok ismerős mosolygós arc fogadott minket. Egy kis húsvéti köszöntő verssel kedveskedtünk és néhány bátor kisfiú még locsolkodó verset is mondott. Ezután jött a várva- várt meglepetés és a gyerekek lázas keresgéléssel gyűjtögették össze a fészkekből a „nyuszik” által elrejtett tojásokat. Vidám hangulat, jókedv, kacagás zengte be az Idősek Klubjának udvarát. A végén még az óvónénik is versenyezhettek, amit a hálás kis közönség nagy tapssal jutalmazott. Énekszóval, körjátékkal folytatódott a délelőtt és a nagy „munka” után még finom szörpöt is kaptak a kis versengők.

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a szép tavaszi napon. Köszönjük Veres Mónikának és minden kedves ott dolgozónak a meghívást és persze hálás szívvel gondolunk Időseinkre, akik lehetővé tették nekünk, hogy ilyen sok finomsággal térjünk vissza az óvodába egy játékos délelőtt után. Innen az óvodából üzenjük, hogy várjuk továbbra is a kedves meghívásokat és kívánunk sok örömöt és jó egészséget mindannyiuknak!

Veresné Csécsi Viktória

óvodapedagógus