Átadták a 2022. évi fejlesztéseket

 

November 11-én, pénteken, Tállai András Miniszterhelyettes, a térség Országgyűlési Képviselője adta át a település lakói részére a Magyar Falu Program segítségével, 2022. évben megvalósult fejlesztéseket.

Miniszterhelyettes Úr beszédében felsorolta, hogy a korábbi néhány évben milyen jelentős beruházások valósultak meg Bükkaranyoson, melyekhez most csatlakoznak az idén befejezett 6 projekt eredményei is. Az önkormányzat jó tervei és pályázatai rendre sikeres támogatáshoz és megvalósításhoz vezetnek.

Nagy Lajos polgármester megköszönte a támogatását és segítségét mindenkinek, aki részt vett a projektek lebonyolításában. Elmondta, hogy ezek a fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakosság számára a mai kor színvonalának megfelelő szolgáltatásokat, infrastruktúrát tudjon biztosítani az önkormányzat, és ahhoz, hogy Bükkaranyos továbbra is egy olyan hely legyen, ahol jó élni, ahol jó családot alapítani.

Az ünnepi műsorban közreműködtek a bükkaranyosi óvodások, általános iskolások és a Nyugdíjas Kör énekkara. A megvalósult fejlesztéseket Szombathy Dénes református lelkipásztor és Kőváry F. Dávid római katolikus plébános áldotta meg.

 

Megvalósult fejlesztések:

Községi ravatalozó felújítása: a ravatalozó épülete közadakozásból, társadalmi munkával épült, évtizedekkel ezelőtt. Sajnos az idők során az épület megsüllyedt, falain és az aljzaton 3-4 cm széles repedések keletkeztek, statikailag alkalmatlanná vált arra, hogy a végső búcsú helyszíne legyen. A felújítás során új aljzatot, új hátsó falat, új tetőt kapott az épület, kialakításra került a korában hiányzó vizesblokk, új burkolatok, új nyílászárók és egy új hűtő berendezés került elhelyezésre. Képviselői és dolgozói felajánlásokból, megújult a teljes belső bútorzat és eszköztár is, mindez 639.471 Ft értékben.

Önkormányzati Hivatal épületének felújítása: az energetikai felújítás során szigetelés, nyílászárócsere és a régi konvektoros fűtés napelemek által táplált, hőszivattyús fűtésre cserélése történt meg, a gazdaságos, energiatakarékos üzemeltetés érdekében. A Magyar Falu program támogatása 27.690.341 Ft.

a Dózsa György út komplex felújítása: hosszú évek óta ez a hely volt az első településünkön, amit komplex módon sikerült felújítani. Megújult a teljes útburkolat, az útpadka, a járda és a vízelvezető árok is, 203 fm hosszúságban, 19.026.905 Ft értékben.

Attila út felújítása: a pályázat segítségével megújult az Attila út burkolata és az Attila út-Rákóczi út kereszteződése is, a Magyar Falu program támogatása 7.598.783 Ft.

a Császár Péter út járdafelújítása: a járdán rendszeresen nagy a gyalogos forgalom, hiszen ez az út köti össze az óvodát, az iskolát, a templomokat és a református temetőt. Szükség volt arra, hogy a gyalogosan közlekedők részére egy új, biztonságos járdát készítsünk, mivel a régi járda már jelentősen elhasználódott. A járda felújítását 998.391 Ft támogatta a Magyar Kormány.

A település fenntartási munkák megfelelő minőségű és mennyiségű elvégzéséhez, egy kommunális kisgépet vásároltunk a program támogatásával 546.350 Ft értékben.

Kivitelező cégek: Északrecycling Kft., Szinva ÉpSzolg Kft., Migton 2000 Kft., Borsod Agroker Zrt.

Tervezők, műszaki ellenőrök, projektmenedzserek: Bán Tibor, Mihnyóczki Nándor, Bernáth József, Dakos János, Rékó Tamás